Yoga

Inom yogan ses människan som en helhet. Kroppen och sinnet är i ett ständigt samspel och andningen har en central roll. Med hjälp av fysiska yogarörelser och andningsövningar kan du uppnå en balans mellan kropp, sinne och själ. En av nycklarna till detta är att vara närvarande i stunden, att vara mindful, alltså Mindful Movements.

Med yogans hjälp strävar vi efter att stilla våra sinnen i den för många så hektiska vardagen. Vi får en stund för oss själva, för eftertanke, och tid för att komma i kontakt med vårt sanna jag. Yoga ger livsglädje och energi genom rörelse och avslappning. Då vi delar erfarenheten i grupp kan vi även känna samhörighet med andra.


Mindfulness

Mindfulness, eller medveten närvaro, är att vara här och nu. Är du den som ältar det som varit eller ständigt planerar för framtiden? Kanske har du svårt för att koncentrera dig och rikta din uppmärksamhet på det som händer? Mindfulness handlar om att vara närvarande i stunden utan att värdera det som sker och ta tillvara livet som det är, just nu. Genom acceptans och medkänsla kan vi se med nya ögon på tillvaron. Då du tränar mindfulness blir du mera medveten om hur dina tankar och känslor påverkar ditt liv och ser nya möjligheter att hantera olika situationer. 

Vi kan träna mindfulness genom att rikta uppmärksamheten på vår kropp och andning, och på många olika sätt i vardagen. Forskning visar att mindfulness får oss att må bättre både fysiskt och psykiskt genom att bl.a. minska stress och öka koncentrationsförmågan.Företaget Mindful Movements

Mindful Movements Ab startade sin verksamhet i januari 2019 och drivs av mig, Johanna Höglund. Jag har alltid haft ett stort intresse för hälsa och välbefinnande och vill dela med mig av det jag brinner för, yoga och mindfulness. Jag är utbildad Integral Yoga® Hatha-lärare och undervisar även yoga enligt Finlands Yogaförbunds principer (FYF®). Till mindfulnessinstruktör har jag studerat vid Mindfulnesscenter i Sverige och fått mind@works-instruktörsutbildning i mindfulness med fokus på arbetslivet.

Jag byter bransch nu för tredje gången och har tidigare haft olika arbetsuppgifter inom kulturväsendet och därefter arbetat med inköp och ekonomi på internationella företag. Jag är FM till utbildningen (historia och kulturvetenskaper) och har även studerat ekonomi.

Yoga och mindfulness är för mig ett sätt att leva som ger en inre frid och glädje. En ökad medvetenhet både om hur jag bemöter andra människor och mig själv hjälper mig på min väg i livet. Yoga och mindfulness handlar för mig om att hitta balans och fokus i vardagen.


Mindful Movements Studio

Mindful Movements nyrenoverade studio finns vid Inre Hamnen i centrum av Vasa. Vi ordnar kurser, evenemang och workshoppar för mindre grupper med fokus på hälsa och välbefinnande.

Delta i våra kurser och evenemang eller boka yoga och mindfulness i Mindful Movements Studio för egna tillställningar på arbetet eller fritiden, kanske kombinerat med ett möte. Utöver yogatillbehör finns även mötesutrustning för mindre grupper.Hur jag ser på yoga

I yogan förenas kropp, sinne och själ. Yoga är att hitta en balans mellan kropp och sinne genom rörelse och andning. Vi rör oss i ett lugnt tempo och respekterar kroppens egna gränser. Samtidigt som rörligheten ökar blir vi starkare. Yogan är prestationfri och kan vara ett sätt att hantera stressen i vardagen.

Varje människa är unik och alla yogar på sitt eget sätt utgående från sina förutsättningar. Lektionerna i hathayoga hålls i små grupper för att ledaren ska hinna se och handleda varje deltagare, såväl nybörjare som längre hunna. Vi utvecklas i egen takt och olika varianter ges för att det ska finnas lagom med utmaningar för alla. Vi närmar oss olika yogapositioner stegvis, på ett tryggt sätt. Samtidigt känner vi in rörelserna i kroppen och märker hur varje dag är olika.

”The goal of the Integral Yogi is to have an easeful body, a peaceful mind, and a useful life.” – Sri Swami Satchidananda


Kontakta oss för offertKursledare

Ledare för våra kurser är från vänster Michaela Finne (yoga), Johanna Tara Höglund (yoga och mindfulness), Virpi Rohkea (TRE) och Tarja Prema Storgård (yoga).


Johanna Tara Höglund

Johannas yoga- och mindfulnessutbildning:

 • Integral Yoga® hatha-lärare: Integral Yoga 200-hour Teacher Training: Beginning Level, RYS 200 Yoga Alliance 
 • undervisar även enligt Finlands Yogaförbunds principer, FYF®. Tillhör EUY (samtliga grundkurser 1-4 genomförda)
 • kurs i ”Accessible Yoga” som Jivana Heyman utvecklat för att göra yoga tillgänglig för alla
 • fördjupad kurs i Rajayoga
 • Instruktörsutbildning i mindfulness vid Mindfulnesscenter i Sverige (Steg 1 och påbyggnadsutbildningen Mindfulness och medkänsla)
 • Instruktörsutbildning i mindfulness (95 timmar) med fokus på arbetslivet, ledd av Antti-Juhani Wihuri (mind@work).

Tarja Prema Storgård


driver företaget Joogatupa Yogastuga Prema och har en gedigen kunskap om yoga efter 20 år av egen träning och 10 år som yogalärare. Hon håller kurser för både nybörjare och längre hunna, i grupp och som privatundervisning. Utöver traditionell hathayoga har Tarja Prema undervisat yoga för gravida, "Accessible yoga" och hållit workshopar med bl.a. asanateknik och Pranayama som tema. Läs mera om Tarja på hennes Facebook sida Prematar Jooga Vaasa.

Tarjas yogautbildning:
 • Integral Yoga® hathalärare: Integral Yoga 200-hour Teacher Training: Beginning Level och Integral Yoga 170-hour Teacher Training: Intermediate Level, RYS 300 Yoga Alliance
 • yogalärare inom Finlands Yogaförbunds, FYF®, som tillhör EUY (samtliga grundstudier och fördjupare studier)
 • kurs i "Accessible Yoga" som Jivana Heyman utvecklat för att göra yoga tillgängligt för alla
 • fördjupad kurs i Rajayoga.
 • yinyoga instruktörsutbildning.