Jooga

Joogassa hallitsee kokonaisvaltainen ihmiskuva. Keho ja mieli ovat jatkuvasti vuorovaikutuksessa ja hengityksellä on keskeinen rooli. Fyysisten joogaliikkeiden, hengitysharjoitusten ja meditaation avulla voit saavuttaa kehon, mielen ja sielun tasapainon. Yksi keino tähän on olla läsnä tässä hetkessä, tietoisessa läsnäolossa, eli Mindful Movementsissa.

Joogan avulla pyrimme hiljentämään mielemme monille niin kiireisessä arjessa. Saamme hetken itsellemme, pohtimiseen, ja mahdollisuuden ottaa yhteyttä omaan minäämme. Jooga antaa elämäniloa ja energiaa liikkumisen ja rentoutumisen kautta. Kokemusten jakaaminen toisten kanssa ryhmässä antaa myös yhtenäisyyden tunteen.

Mindfulness

Mindfulnessin kautta, tietoisella läsnäololla, pyrit olemaan läsnä tässä hetkessä. Vaivaako sinua asiat menneisyydestä tai suunnitteletko tulevaisuutta varten? Ehkä sinulla on vaikea keskittyä ja kiinnittää huomiosi nykyhetkeen? Mindfulness on olla läsnä tässä hetkessä arvostelematta asioita ja ottaa hetkestä kiinni. Hyväksymisen ja myötätunnon kautta voimme nähdä elämämme uusin silmin. Mindfulnessharjoittelun kautta tulet yhä tietoisemmaksi siitä, miten ajatuksesi ja tunteesi vaikuttavat elämääsi ja samalla voit löytää uudet mahdollisuudet käsitellä eri tilanteita.

Mindfulnessia voi harjoitella mm. kiinnittämällä huomiota omaan kehoon ja hengitykseen, ja myös monella muulla tavalla arjessa. Tutkimukset osoittavat, että mindfulness parantaa sekä fyysistä että psyykkistä hyvinvointia mm. vähentämällä stressiä ja parantamalla keskittymiskykyä.Mindful Movements yrityksenä

Mindful Movements Ab aloitti toimintansa 2019 ja minä, Johanna Höglund, toimin yrityksen vetäjänä. Terveys ja hyvinvointi on aina kiinnostanut minua ja haluan auttaa sinua löytämään tasapainon elämässäsi eri sekä kehon että mielen harjoitusten kautta. Olen Personal Trainer, joogaopettaja ja mindfulnessohjaaja. Sivun lopussa on enemmän tietoa koulutuksestani.

Kun perustin Mindful Movements vaihdoin alaa kolmatta kertaa ja olen aikaisemmin toiminut ensin kulttuurialalla ja sen jälkeen työskennellyt kansainvälisissä yrityksissä osto- ja taloustehtävissä. Minulla on FM-koulutus (historia ja kulttuuritieteellisiä aineita) ja olen myös opiskellut taloustiedettä.

Jooga ja mindfulness on minulle elämäntapa joka antaa sisäistä rauhaa ja iloa. Lisääntynyt tietoisuus siitä, miten kohtaan toisia ihmisiä ja myös itseäni auttaa minua elämän polulla. Joogan ja mindfulnessin kautta voin löytää tasapainon ja lisää fokusta arkeen.


Mindful Movements Studio

Mindful Movementsin kaunis studio on lähellä Sisäsatamaa Vaasan keskustassa. Studiossa otan vastaan PT-asiakkaita ja järjestän terveyteen ja hyvinvointiin liittyviä kursseja, tapahtumia ja työpajoja pienille ryhmille.

Voit osallistua järjestettyyn toimintaan tai varata joogaa, mindfulnessia tai kunto-ohjelmaa Mindful Movementsin Studiossa omiin tilaisuuksiin työpäivän aikana tai vapaa-ajallasi, ehkä kokouksen yhteydessä. Pienille ryhmille meillä on tarvikkeita sekä joogaan että kokouksia varten.Näkemykseni joogasta

Joogassa keho, mieli ja sielu yhdistyvät. Hathajoogan kautta voit löytää kehon ja mielen tasapainon liikkeen ja hengityksen kautta. Liikumme rauhallisesti ja kunnioitamme kehon omia rajoja. Voimistumme samalla kun liikkuvuus lisääntyy. Jooga on suoritusvapaa ja voi olla yksi keino käsitellä arjen stressiä.

Jokainen on ainutlaatuinen ja joogaa omalla tavallaan omien edellytyksiensä mukaan. Hatha-joogatunnit pidetään pienissä ryhmissä, jotta ohjaaja ehtii nähdä ja opastaa jokaista osallistujaa, sekä aloittelijoita että edistyneempiä. Kehitymme omassa tahdissa ja harjoittelemme eri muunnelmia, jotta kaikille olisi sopivasti haasteita. Lähestymme asteittain eri joogaliikkeitä turvallisella tavalla. Samalla kiinnitämme huomion liikkeiden tuntemuksiin kehossamme ja huomaamme miten joka päivä on erilainen.

”The goal of the Integral Yogi is to have an easeful body, a peaceful mind, and a useful life.” – Sri Swami Satchidananda


PYYDÄ TARJOUS


Kurssiohjaaja


Johanna Tara Höglund

kokeili joogaa ensimmäistä kertaa opiskeluaikana 1990-luvulla ja on viime vuosien aikana osallistunut joogaretriitteihin ja joogannut säännöllisesti. Hän on myös mindfulnessohjaaja ja on ohjannut joogaa ja mindfulnessia tammikuusta 2019 lähtien.

Johannan PT, Peter Hess® metodi, jooga- ja mindfulnesskoulutus:

  • Integral Yoga® hathaopettaja: Integral Yoga 200-hour Teacher Training: Beginning Level, 2018 ja Integral Yoga 170-hour Teacher Training: Intermediate Level, RYS 300, 2020 Yoga Alliance
  • jooganopettaja SJL® (Suomen Joogaliitto) , kuuluu EUY:hyn. 2023
  • ”Accessible yoga”-kurssi, Jivana Heymanin kehittämä esteetön jooga, 2018
  • syventävä kurssi Rajajoogassa
  • mindfulnessohjaaja Ruotsin Mindfulnesscenterin kautta (Mindfulness Steg 2-ohjaaja 2023 ja jatkokoulutus Mindfulness ja myötätunto, 2018)
  • Antti-Juhani Wihurin, mind@work, työelämäpainotteinen Mindfulness-ohjaajakoulutus (95 tuntia), 2019
  • Personal Trainer, Trainer4You:n järjestämä koulutus Vaasassa, 2020
  • Peter Hess® Sound Massage Practitioner, 2023
  • Peter Hess®- sointukylvyt ja sointutarinat I ja II 2022-2023